4 picos vasaros išlydėtuvėms

Vasara ateina pati, be atskiro pakvietimo ar kilimo patiesimo. O štai, kai ji baigiasi, Facebooko nuotraukos išduoda, kad mėgstame vasarą išlydėti. Su draugais sodyboje arba sode. Su užkandžiais iš rudens gėrybių arba tradiciniais kepsniais. Aš irgi mėgstu išlydėti. Net turiu paskutinės vasaros dienos paminėjimo tradiciją, kurią įgyvendinu Trakuose pagal dešimtmetį nekeičiamą planą.

Penktadalį šio plano sudaro gardus ir gražus maistas, kuriam gaminti nesugaištama daug laiko. Pica Collage

Šią vasarą parduotuvėj aptikau gatavus itališkus picų papločius. Papločiai plonyčiai, tad iškepa akimirsniu, todėl įdarą reikia pagaminti iš anksto.

Toks gaminimo būdas nepakeičiamas, kai nenorime ilgai kuistis virtuvėje svečiams jau atėjus arba, kai švenčiame kur nors sodyboje, kur yra tik grilis, laužo keptuvė ar maža elektrinė krosnelė sumuštinio sūriui pašildyti.

Pateikiu kelis variantus. Kalakutienos gabaliukus, cukiniją, baklažanus, grybus iškepame iš anksto, o pomidorams, svogūnams ir putpelių kiaušiniams pakaks 5 minučių, kurias ir keps pica.

(more…)

Bulviniai vafliai

DSC02615O kas pasakė, kad vafliai turi būti miltiniai? Jau bandžiau moliūginius, cukinijų vaflius,  atėjo eilė ir bulvėms. Bulvinių vaflių skonis, žinoma, skiriasi nuo keptuvėje čirškintų blynų. Bet, jei nesate žalingai priklausomi nuo apskrudusio, riebalais permirkusio tarkio, vafliai ne tik nenuvils, bet ir nustebins. Gardu su bruknių uogiene arba grietine.

Reikės vaflinės ir blenderio (ąsočio su elektriniu peiliuku apačioje).

(more…)

Tu parašyk man laišką iš Paryžiaus

Bemielės tešlos pyragas su svogūnų laiškais – nepatikėsite (kad gali būti labai gerai), kol nepabandysite. Puikus iškylaujant gamtoje su taure rožinio vynio. Gardus ir kaip lengvo žuvies ar paukštienos kepsnio garnyras (vietoj ryžių, bulvių, duonos).DSC02706

Reikės: pakelio sluoksniuotos tešlos (5 lapelių),  20 svogūnų laiškų, mėgstamo fermentinio sūrio arba fetos, 1 kiaušinio ir pabarstymui – kmynų, sezamų, saulėgrąžų.

Ant kepimo popieriaus padėkite 3 tešlos lapelius, užleisdami vieną ant kito taip, kad išeitų vientisas lakštas. Visą lakštą konditeriniu teptuku patepkite kiaušinio baltymu.

(more…)

Menu Title
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE