Šiltos romanesko ir bulvių salotos

IMG_1003Romaneskas (it. romanesco) – itin retas ir brangus svečias daržovių skyriuose. Įmantri žiedinio kopūsto forma įkvėpė ne vieną menininką ir architektą, jo žiedynai gražiai atrodo lėkštėje, o vaiskai salotinė spalva žadina apetitą.

Paprasčiausias būdas jį pagaminti – pavirti apie 5 minutes pasūdytame vandenyje su šlakeliu citrinos sulčių.

Gardu su bulvėmis (išvirtomis su lupena) ir mėlynuoju arba šalotiniu svogūnu. Salotas galima pagardinti padažu iš aliejaus, sojos, citrinos sulčių ir grūdėtų garstyčių. Romanesco salotos

Gerai dera ir su apkeptomis bulvėmis (supjaustytomis daliomis skiltelėmis), kurias galima pagardinti ožos sūriu.

Kuo mažiau ingredientų, tuo romaneskui labiau patinka. Nes jis ypatingas, mėgsta dominuoti.

 

Tagged:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

2,439 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Menu Title
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE