Bananų duona kasdieninė

DSC03529Turiu žalingą įprotį -pirkti bananų ir jų nevalgyti. Tada išmesti. Ir taip metų metus. Šiandien padėjau tam tašką. Peržvelgiau internete keletą bananų duonos receptų, aišku, perdariau ir rizikavau (rizikavau, nes jei bus neskanu, išmesti duoną – nuodėmė).  Pasiteisino! Išėjo solidžiai sunkus, bet purus, egzotiškas, bet kartu ir kasdieniškas labiau pyragas nei duona. Negėda ir svečiui atriekti ir į svečius ar darbą neštis.

Reikės: 6 vidutinių bananų, 2 kiaušinių, 120 g lydyto sviesto arba kepiniams skirto margarino, 200 g kukurūzų miltų (galima ir kvietinių), 50 g rudojo cukraus, 1 šaukštelio kepimo miltelių. Po šaukštelį cinamono ir kakavos, po žiupsnelį smulkiai maltų gvazdikėlių (nebūtinai) ir jūros druskos. Iškepa per 30 minučių.

Bananus supjaustyti griežinėliais ir pamaigyti šakute, suberti prieskonius. Supilti lydytą sviestą, permaišyti. Kiaušinius suplakti su cukrumi ir supilti į bananų košę. Miltus ir kepimo miltelius persijoti ir supilti į tešlą. Permaišyti. Kepimo formą ištepti aliejumi, supilti tešlą, kepti 190 laipsnių orkaitėje 25-30 min., kol apskrus.

Tagged:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

2,439 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Menu Title
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE