Bulviniai vafliai

DSC02615O kas pasakė, kad vafliai turi būti miltiniai? Jau bandžiau moliūginius, cukinijų vaflius,  atėjo eilė ir bulvėms. Bulvinių vaflių skonis, žinoma, skiriasi nuo keptuvėje čirškintų blynų. Bet, jei nesate žalingai priklausomi nuo apskrudusio, riebalais permirkusio tarkio, vafliai ne tik nenuvils, bet ir nustebins. Gardu su bruknių uogiene arba grietine.

Reikės vaflinės ir blenderio (ąsočio su elektriniu peiliuku apačioje).

DSC02632

2 porcijoms reikės: 5 vidutinių bulvių, 1 didelio kiaušinio, 1 mažo svogūno, druskos, pipirų, kalendros grūdelių, 3 didelių šaukštų kvietinių miltų, pusės šaukštelio kep. miltelių, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus.

Bulves nuskusti ir supjaustyti smulkiais kubeliais, svogūnų smulkiai sukapoti. Pusę bulvių sumesti į blenderį, įmušti kiaušinį, padruskinti, papipirinti ir sumalti. Sudėti likusias bulves ir svogūną, sumalti. Sudėti miltus, dar kartą prasukti. Pabaigoje įpilti aliejaus ir permaišyti. Kepti kaip įprastus vaflius.

DSC02687

Šis receptas smagus tuo, kad gaminima greitai ir fantazuoti galima į valias. Sykį į tarkius įmečiau špinatų, kitąsyk – galiuką cukinijos.

Jei neturite vaflinės, bet turite blenderį, imkite domėn tik bulvių malimo dalį. Blenderyje gamintą tarkį galite kepti ir keptuvėje, tuomet nuo įprastų bulvinių blynų nesiskirs, tik pagaminsite greičiau.

Tagged: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

2,439 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Menu Title
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE