Daržovių karis

Tai mano klasės draugo Andriaus, kuris šimtą metų gyvena Londone ir yra tapęs vegetaru, autorinis receptas. Pateikiu taip, kaip sakė, su visa vyriška logika, nieko netrumpinu. Lyginant su maniškiais, Andriaus receptas – tikras traktatas. 



4 vegetarų kompanijai reikės: 
2 šaukštų vidutinio aštrumo kario miltelių,
3 šaukštų aštraus kario miltelių (Madras),
2 vidutinių svogūnų, pusės galvutės česnako (3-4 skiltelių),
3 lauro lapų,
250 g grybų, galima bet kokių (tik ne kazlėkų),
2-3 vidutinių morkų, pusės kalafioro, pusės vidutinio brokolio,
1 didelio arba 5 mažiukų baklažanų,
1 saliero kotas, 250 g virtų avinžirnių pupų (chickpeas),
pusantros saldžiosios paprikos,
350 g salotinių bulvyčių (Charlotte)
kokoso pieno, arba kokoso tyrės,
120 ml grietinėlės, 50 ml alyvuogių aliejaus,
100 ml vandens.

Gaminimo būdas: 

Į puodą įpilame aliejaus. Gaminsime ant silpnos ugnies. Suberiame kario miltelius ir kepiname, maišydami, kol aliejus prisisotina kario spalvos, tada beriame vidutiniškai arba stambiai sukapotus svogūnus ir lauro lapus. Kepiname, dedame skiltelėmis supjaustytus grybus, tada vidutinio dydžio griežinėliais pjaustytas morkas, tada – smulkiai sukapotą česnaką. Uždengiame dangčiu ir čirškiname, kol iš grybų išsiskirs sultys. Grybai sugeria aliejų, todėl, prireikus, galima įpilti dar šiek tiek. Vandens dar nepilti! Kai grybai apkeps, dedame pjaustytas bulves, kalafiorą ir skiltelėmis kapotą saliero kotą, viską sumaišome ir troškiname uždengus retkarčiais pamaišant. Tada iš lėto pilame vandenį, bet tik tiek, kad apsemtų dugną. Lengviausias būdas sugadinti – perpilti vandens. Kai bulves pusiau gatavos, į puodą keliauja pipirai, baklažanai, brokolis. Virti avinžirniai beriami paskutiniai. Kai bulvės pakankamai minkštos, pilame grietinėlę ir kokoso pieną. Patiekiame su basmati ryžiais. The end.
Pastabos: 
Jei ugnis per stipri, kario milteliai gali sudegti ir bus kartu. Aliejus pasidarys rudas, o turi būti auksinis. Spalvą geriausia patikrinti užlašinus ant baltos lėkštės. Jei vandens bus padauginta, karis greitai prarūgs, o skaniausias jis būtent kitą dieną. Tikras menas sugebėti pakartoti skonį.

2 comments on “Daržovių karis

  1. Andrius on said:

    Karis panasus i pica tuom, kad i ji galima deti ka turi, nebutina laikytis recepto nuo tos vietos kai iskepami kario milteliai su svogunais.
    P.S. smelio nedeti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

2,439 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Menu Title
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE