Kalėdiniai sausainiukai

Šį savaitgalį norėjau papuošti eglutę, net viziją turėjau, deja deja, vyrukai su šimtasiūlėmis kalėdinei prekybai dar nepasiruošę, o stambieji prekybininkai už bekvapę šaką lupa vos ne kaip už žąsį. Bet Kalėdos jau širdyje, ir jokie nesusipratėliai tam nesutrukdys – kvepės namai jei ne mišku, tai cinamonu, gvazdikėliais ir medumi.

Reikės:
3 didelių kiaušinių, 200 g miltų, 200 g maltų migdolų, 200 g cukraus, žiupsnelio maltų gvazdikėlių, arbatinio šaukštelio malto cinamono, 2/3 pakelio kepimo miltelių, 1 šaukštelio medaus, skiesto 2 šaukšteliais vandens, aliejaus skardai patepti. Glajui: cukraus pudros, citrinos sulčių.

Kiaušinių trynius suplakti su cukrumi, suberti maltus migdolus, prieskonius, citrinos sultimis “nugesintus” kepimo miltelius, sudėti atskirai išplaktus kiaušinio baltymus. Viską gerai išmaišyti, tada suberti persijotus miltus. Tešla turi būti tokio standumo, kad tiktų kočioti. Jei per skysta, berti dar miltų. Kvapniąją tešlą atidėkite į šalį, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, patepkite skardą aliejumi. Iš tešlos iškočiokite centimetro storio lakštą, patepkite jį medumi ir išspauskite su formele sausainiukus. Kepkite apie 20 minučių. Dar šiltus patepkite glajumi.

Švieži būna kietoki, bet juk dar ne Kalėdos…

2 comments on “Kalėdiniai sausainiukai

  1. Eglutė jau yra, bet nėra stovo.

  2. Ak, greiciau Kaledos. Atrodo labai shkaniai :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

2,439 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Menu Title
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE